Julafton i bilder
"Worry dolls" ... sov på saken

Min lillasyster med pojkvän hade köpt bästa julklappen.Bekymmers människor.

Man talar altså om sina bekymmer eller oro för dessa små dockor, lägger dem under huvudkudden och på morgonen så ska dessa figurer ha tagit hand om dina problem.

Jag är lite vidskeplig och tycker att detta var en riktigt häftig julklapp. Det tyckte även min morbror som fick dem. Nu ska jag övertala syster att leta reda på sådana åt mig med.
Jag ska även lista ut vart hon har köpt dem så att ni kna få ta del av dem.


Årets julklapp!

Måste ända få bli all den vita snön.Det var alldeles för längesedan som vi hade så mycket snö på julafton. Det känns faktiskt helt underbart!

Tack Tomten!


Världens coolaste bebis..... Evil Eye!!!


Bloggares dåliga ordförråd!!!

Det är helt otroligt vilket dåligt ordförråd bloggare har.

Ett ord som jag stör mig enormt på är: Random.
Varför måste var och varannan bloggare använda sig av ordet random när de ska beskriva något. Om de har köpt en tröja i någon "random" butik, betyder det att de skäms för att skriva i vilken affär de har köpt den? Eller? Det är så jag uppfattar ordet. Dessutom så vill ju ofta de personer som använder ordet RANDOM visa att de har fett mycket knash och är herren på täppan. Om de då inte vill hamna på "random-listan" så behöver de väl inte publicera tröjan alls. Nej just ja, de är ju tvungna att publicera att de har råd att spendera flis. Då spelar det ingen roll om det är något "random" de lägger sina pengar på. För flis har de ju uppenbarligen. :)

Ett annat ord är: Skitbutik. Men vafan... om du tycker att butiken är skit, vad i guds namn handlar du där för då?

En annan sak som är enormt störande när man läser inlägg är den ytterst dåliga svenskan (fett mycket knash.. haha) de använder sig av. En hel hög av toppbloggarna har så dålig grammatik och stavning så det känns som att hjärnan hakar upp sig som en repig skiva när man läser deras inlägg. Här sitter en yngre generation som ska lära sig att uttrycka sig väl i svenska språket och följer deras bloggar nitiskt. Det är inte så konstigt när ungdomarna i skolan särskriver på svenska, vet inte hur man använder propositioner på rätt sätt eller vet inte när man ska använde DE eller DEM i en mening. De spenderar ju sin "läsar"-tid surfandes på bloggar istället för att förlora sig själva i en ungdomsroman.

Nej jag hade varit gladare om de la ner lite mer tid på sina inlägg istället för att bara skapa publicitet. Foki som flyttade till Sverige för inte så många år sedan är faktiskt den som hanterar svenska språket bäst bland toppbloggarna. Hon är duktig, men hur kan det komma sig? Är det så att de som är uppvuxna i Sverige är så jäkla RANDOM att de inte engagerar sig?

/Jen


Gycklare, glögg och hästar i Gamla stan!Igår tog jag som sagt med mig lillasyster till stan för att gå på julmarknad. Enligt tradition så gick vi Drottninggatan ner till Västerlånggatan och sedan "Trånga gränden" (Mårten Trotzig gänd) uppåt till Gamla stans julmarknad.

När vi gick längs Västerlånggatan så var det som att kliva igenom en tidsportal. Vi  fördes några århundranden tillbaka i tiden. Kunde riktigt höra klappret från hovar, se alla kvinnor gå omkring i böljande klänningar och män i sina höga hattar. Jag tittade in i butiker som inte längre var så gräsligt kommersiella med hanskrivna sirliga skyltar och restauranger med rejäl husmanskost. Högljudda män blev utslängda från krogarna och stapplade vidare iväg på vingliga ben. Det var helt magiskt. Det enda jag riktigt saknade var snöflingor som sakta föll från skyn. Det kändes som att jag var mitt i i en julsaga.

Nåväl. Vi kom till slut fram till julmarknaden efter en stunds letande efter "Trånga gränden". Där tog min saga slut. Mina barndomsminnen har uppenbarligen spelat mig ett spratt. Det var inte längre den mäktiga och stora julmarknaden med drivor av snö som jag minns från min barndom. Vissa av marknadsstånden är sig lika. Handarbeten, ljusstöpning, brända mandlar och glögg. Tombolan som jag gladeligen köpte lotter i som barn fanns inte längre där. Ja, hela intrycket från en mysig julmarknad fanns inte längre.

Jag och syster gick och satte oss på Café Sten Sture för att inta en kopp varmchoklad med vispgrädde enligt tradition. Även där blev det en besvikelse. Till att börja med så doftade det tomatsoppa och annan mat, och inte kaffe och och nybakta lussebullar som det gjorde när man var barn. Den stora vita koppen med varmchoklad och vispgrädde serverades numera i ett trendigt högglas. Chokladen var från en automat och smakade inte alls som den ska.Vi gick vidare från Gamla stan över Skeppsbron och ner till Kungsan. Skridskobanan finns där nästan som vanligt. I minnet så är den större och låg vid sidan av statyn. Dock fick vi se barn glatt åkande på sina hyrda skridskor och turister balanserande likt Bambi på isen. Och vet ni vad? Vi fick faktiskt se små drivor av snö, om än konstgjord sådan.Efter våran promenad genom staden så förstod jag anledningen till att Gamla stans julmarknad inte längre är sig lik. Tack vare kommerseilla knallemarknaden som sträcker sig från Sergels Torg ner till Kungsträdgården och julmarknaderna ute på Djurgården så faller Gamla stan i glömska.

Till nästa år så hoppas jag att de lyckas komma på ett bra sätt att marknadsföra Gamla Stans julmarknad så att där blir lite mer liv och rörelse. Varför inte gammeldags kläder på "knallarna", gycklare och större satsning på att vara som ett levande museum?

 

Kat Von D - look alike

Jag hade tråkigt så jag började leka lite med ett foto på min syster.Syrran hade spex i skolan för ett tag sen. hon klädde då ut sig till Kat von D. Originalbilden är cool som den är från början, men som sagt... jag hade tråkigt.


Före                                            Efter

Undrar vad hon säger när jag lagt upp den på bloggen??! :O Det säger väl bara "chop-chop" så är mitt huvud gone-with-the-wind!

/Jen

RSS 2.0