Segstartat bredarsel....

.... med garderoben menar jag. Jag fastnade på LaRedoute och hittade massor med saker att klicka hem... SKa bara ställa samman allting så får ni kika. :)

Roligaste öppettider-skylt jag skådat! :) Se själva!!!!!!!!!!

Igår så hade jag en lite morgontripp på stan eftersom jag hade varit på en anställningsintervju och var på väg till Solomon på Kilimanjaro för att prata lite om en eventuell hemsida kommer dyka upp om hans affär. Han har en HEL butik Fylld med underbara hårförlängningar. :) Se tidigare inlägg om detta ;)

I alla fall.... Det finns en butik på Drottninggatan som säljer föremål och dylikt från ost-asien. *Which I löööv btw* och jag måste medge att skylten fick mig att börja gapskratta. Inte för att den var överdrivet rolig men det fanns gott om humor i den. Den gav en en liten kick på hur man kan uttrycka svart-vit info.

CHECK IT OUT!!!!!!!!How cool is this??! :)

Butiken borde heta China enligt skylten. om ni har vägarna förbi menar jag. Drottninggatan nära entrén till Centralbadet.


Stockholm, turisternas mardröm!

Stockholm är en vacker stad. Nordens Venedig och rent och fint. Bra kommunikationer och massor med museum.


Svenskarna är ju kända för att vara trevliga och gästvänliga. Stockholmarna kan te sig lite dryga mot landsortsfolk, men är ofta övertrevliga när det gäller utländska turister.

Det är dock några saker som förbryllar mig. Vi Stockholmare är ju i regel relativt duktiga på engelska. Hur kommer det sig då att vi är så dåliga på engelsk information? Skyltar på stan är ju på svenska. På Centralstationen så är det enbart knapphändig information på engelska. Utrop sker på svenska och på pendelstågssidan är det enbart svenska som gäller. Tillfällig information om störningar i trafiken är enbart på svenska, både i högtalarna och på avgångstavlorna. När de stängde av från Rådhuset-kungsträdgården på blå linjen i somras så fanns det bara hänvisning och direktionsanvisningar på svenska om ersättningsbussar. Och detta var under hela turistsäsongen. (?) Vi är inte alltid så turistvänliga verkar det som!

Sedan kommer vi till restaurangerna. Hmmm. Det finns restauranger i överflöd i Stockholm. Du kan äta allt från ryskt till amerikanskt. Vi Stockholmare är så otroligt heta på att äta mat från spännande kulturer, och det är bara trevligt att utbudet är så brett. Men.... vart finns den svenska husmanskosten? Turister som besöker ett land vill ju gärna pröva matkulturen som tillhör det landet. Det finns restauranger i Stockholm som har svensk mat, men ofta är den maten även den inspirerad från andra matkulturer. (Cross-over-food) Den renodlade svenska husmanskosten finns på några få ställen och ibland, om man har tur, som dagens på någon lunchrestaurang. De få restauranger som har husmanskost är kända, dyra och fullbokade. Inte så roligt om man är turist och hungrig!
En annan sak om Stockholms restauranger är att köken stänger så tidigt. Våra normala middagstider är inte de normala tiderna för många turister. Turister från t ex sydeuropa äter sin middag när våra restauranger stänger köken. Det är ju i princip bara några trendiga, svindyra och återigen fullbokade restauranger som har köken öppna sent. Om man inte går till kebaben, korvmojjen eller hamburgerhaken. Snabbmat ses inte som middag i turisters ögon!

Till slut så nämner jag shoppingen. Vi har shopping överallt. Precis överallt! Shoppingcentrum i överflöd med samma butikssortiment vart du än åker. Det är ju bra att inte behöva åka till andra sidan stan om man vill ha något. Men.... även om vi är duktiga på att ge ett stort shoppingutbud så är klockan emot oss. Våra butiker stänger alldeles för tidigt. Vissa köpcentrum, Åhlens City och souvenirbutikerna i Gamla stan stänger lite senare. Det kunde faktiskt vara dags att uppdatera vårat 24/7 samhälle som vi tror att vi lever i, för det är inte verkligt. Det är inte bara turisterna som efterfrågar längre öppettider. Det hade passat svenssons bra också. Vi är ju stressade hela tiden, speciellt vi Stockholmare. Vi slutar jobben kl 17 och affärerna stänger kl 19. Är det så konstigt att vi är stressade?

Vänta nu, jag glömde taxi. Det myllrar av taxibilar i stan. Vi har de stora bolagen men också de mindre sk friåkarna. Har NI någon aning om hur många turister som blir blåsta på taxitarifferna? 700 kr från Värthamnen till Kungsholmen! Nej det är inte ok. Hörde om en dam som hade gjort samma resa men fått betala 3000 kr! Ja ni läste rätt, tre tusen kronor. Resan borde kosta MAX 200 kronor. Polisen och ARN (Allmänna Reklamationsnämden) vet redan om problemet. Men turisterna har inte ens usning om detta. Varför inte sätta upp skyltar på engelska och svenska om rekommenderade ca priser för olika avstånd vid taxiskyltarna? Det hade kanske gynnat Stockholm som resmål, vi hade nog sluppit en del rykten om att vara en dyr stad och det hade kanske gynnat taxinäringen en aning.

Är det någon mer än jag som har funderingar av detta slag? Välkommen att kommentera! :)

Fy fan vilken mamma!!!!

Jo efter att jag hade varit på anställningsintervjun idag (som för övreigt gick bra) så råkade jag ihop med en mamma och hennes dotter vid T-centralen.

Mamman var ca 40-45 år och dottern var väl mellan 5-7 år. Ialla fall.... De stod framför mig i rulltrappan och helt plötsligt faller något litet ur ett av mammans öppna fack i ryggsäcken. Vid rulltrappans slut så ber mamman sin dotter att plocka föremålet. "Kan du plocka upp den där åt mamma?" Dottern böjer sig ner och ska precis plocka upp det med sina små fingrar. "Akta dig så att du inte blir trampad på gumman!"
Men hallåååååå, tänker jag, inte nog med att hon riskerar att bli ihjältrampad... hon kan ju fastna med sina fingrar i rulltrappan!!!! När jag kommer till slutet så ber jag den lilla fröken att flytta på sig och så för jag upp föremålet med min sko istället så att flickan inte riskerar att skada sig. Vet ni vad det var för något???? En liten femtioöring. Hon riskerar sin dotters välbefinnande för en liten jävla femtioöring.

Historian är inte slut än..........

Vid spärrarna så går mamman före sin dotter. Den stackars lilla flickan hinner inte igenom spärren utan står förtvivlat och ropar på sin mamma. Mamman tittar inte ens utan ropar "Kom nu gumman, det är bara att gå igenom!" " Men mamma det är stängt!" " Ja men då får du gå dit bort", säger mamman och pekar mot spärrvakten. "Mamma vänta!",skriker den lilla flickan. Jag ser den lilla flickan springa bort halvt panikslagen mot spärrvakten medans mamman är kvar på andra sidan och dirigerar flickan genom luften. "Skynda dig nu då!"

Vad är det för FEL på människor???! Är det så jävla SVÅRT att gå tillbaka igenom spärren och hämta sin dotter?! Kanske se till att dottern går först genom spärren och kanske ge fan i att plocka upp den förbannade femtioöringen, eller plocka upp den SJÄLV??! Vissa människor ska inte få ha barn!!!!

RSS 2.0