snabb äppeldessert
Så här på hösten är det ju alltid mysigt att smaska på en äppelpaj. Jag har dock inte alltid ro att vänta på att pajen ska bli klar. Den här desserten påminner lite om äppelpaj men tar 10-15 min att få klar.
För 2 personer.

Skala och klyfta ett stort äpple. Värm upp en liten klick smör i en kastrull och häll ner äppelklyftorna. Häll i 1-2 msk socker och 2 msk kanel. Låt äpplena karamelliseras till de blir mjuka och glansiga.

I en annan kastrull smälter du 2 msk smör. Häll sedan i 1 dl ströbröd, 0,5 dl socker och 2 tsk kanel. Värm blandningen under omrörning tills det  fått en gyllene färg och det börjar "kaka ihop" sig.

Ta ett stort glas (eller liten skål) och lägg i äppelklyftorna. Spara några för dekor. Häll över ströbrödsblandningen och häll sedan försiktigt ner lättvispad vaniljvisp i glaset. Toppa med de sparade äppelklyftorna.


Tips! Byt ut kanel mot kardemumma och socker mot råsocker.

scared to death

Om det finns något jag är livrädd för så är det ormar. Jag är livrädd för dem.Om det råkar vara en bild på en orm i en tidning så får jag panik, kastar iväg tidningen, hämtar en tång och slänger den i soporna. Är det en orm på TV så slänger jag mig upp i soffan med föttern och skakar i hela kroppen.

Det sägs att det är en chans på flera tusen att råka på en vild orm i turistorterna i Thailand. Tänk om min otur där kunde ha gett sig av form i tur av spel istället. Två gånger... Två gånger har jag skakat hand med ormar där.

En gång skulle jag ut och röka på terassen. Plamlövet jag klev över böjade röra på sig och det var inget palmlöv längre. En grön smal lång orm var det. 10 cm från min fot. Jag slängde igen dörrarna, låste, drog för gardinen och hoppade upp i sängen. Hysteriskt och panikslaget fick jag bara ur mig  "ORM" lite så där viskande som man låter när man får panik i drömmarna. Jag sa sen inte ett knyst på 3 timmar. Det tog mig 1,5 dygn innan jag vågade sätta min fot utanför dörren. Jag vågade sen inte gå utnaför dörren utan sällskap, vilket ledde till att när jag kom hem så frågade mamma om jag hade varit på semester i Vita bergs parken. Jag var nämligen blekare än när jag åkte.

I Rudyard Kiplings Djungelboken så msyger sig ormar in i huset genom toaletten. Efter att jag såg den teckade filmen som liten så kan jag få nojjor när jag sitter på toa. Ibland så måste jag sitta och titta ner i toan när jag utfärdar mina behov. Bara för att inte råka bli biten i rumpan av en orm.

Störd är jag duktigt ibland!


supersticious or plain ignorant

Jag döljer inte att jag är vidskeplig. Jag är extremt vidskeplig och tror stenhårt på gammalt skrock som t ex att inte lägga nycklarna på bordet och det betyder otur att se en svart katt gå över vägen. Tvi tvi tvi, må min lycka stå mig bi.Jag blir upprörd när folk lämnar toalocket uppe för det flödar dålig energi från toan. Grön färg är harmonisk men för mycket grönt drar till sig onda andar och anden i glaset ska vi inte ens nämna.

Men det är en sak som jag vägrar göra. Jag läser aldrig horoskop. Förr gjorde jag det jämt, men jag anser att när vi läser horoskop så styr vi vårt öde i den riktning som horoskopet visar. Oftast så är de dagliga horoskopet väldigt generella och tanken på att samma sak skulle hända alla utav samma stjärntecken är ju ganska hiskelig.
Står det t ex att idag så kommer något bra att hända mig på arbetet så har jag det i bakhuvudet när något bra inträffar. Jag associerar det till mitt dagliga horoskop och tänker inte på att bra saker kanske inträffar varje dag jag jobbar. Nästa dag kanske det står att jag ska förhandla med min chef i ett ämne som berör mig och med lyckad utgång. Nog fan går jag och löneförhandlar direkt då. Men i själva verket så kanske det var en omorganisation vi skulle ha förhandlat om om jag hade genomlidit dagen utan att agera på egen hand. I slutändan såvänder sig chefen till min kollega i det senare ämnet för att jag framstår som en girig jävel som bara kommer att kräva mer i lön om han frågar mig om något.

Risken att man styrs av sina dagliga horoskop är ganska stor om man är lite naiv. Är ödet verkligen ödet eller är det en slump som inträffar pga den väg vi valt?

För många år sedan så gick jag på skoj till en zigenarkvinna och spådde mig. Hon sa att jag skulle behöva välja mellan 2 jobb, det ena skulle innebära mycket kontakt med människor och det andra skulle generera mycket pengar. Hon sa att jag borde välja det som genererar mycket pengar för genom det andra skulle jag inte få mycket i plånboken. Hur såg min situation ut då?

Jo.. jag hade faktiskt 2 jobberbjudanden. Det ena var som nattvandrare på Lugna gatan med försörjningsstöd under utbildningen och sedan en inte så hög lön och det andra var som telefonförsäljare med garantilön och provision. Hur blev det sen?

Med anledning av vad zigenarkvinnan hade sagt så kopplade jag ihop Lugna gatan med jobbet som innebar kontakt med massa människor och försäljar jobbet var det som jag skulle tjäna pengar på.

Jag tog jobbet som telefonförsäljare. Jag tjänade inte en spänn. I 2 veckor satt jag och ringde 200 samtal om dagen och lyckades inte sälja någonting.Jag hade extremt mycket kontakt med människor via telefon. Hade jag valt jobbet på Lugna gatan så hade jag åtminstonde haft tillräckligt med pengar att leva av. 

Se så det kan bli!


about me

Svar på en kommentar.

Jag har fått både de bästa och de värsta egenskaperna av båda mina föräldrar.* Jag är envis som mamma, men jag erkänner när jag har fel.

* Jag kan vara en liten slarvmaja, men ordnar upp det ordentligt i sista sekund. (hellre organiserat kaos än kaos i organisationen.)

* Jag är vetgirig och går på djupet i ämnet. Där brås jag enormt på pappa.

* Jag är intuitiv, både på gott och ont. Men det är sällan roligt.

* Jag kan uppfattas som sträng eller barsk. Tyvärr det är ett släktdrag. Information ska hållas kort, koncis och effektiv.

* Jag är social, har inga svårigheter att anpassa mig efter situationer och har lätt för att prata med främmande människor. Dock vill jag helst ställa mig i bakgrunden och reka omgivningen lite innan jag ger mig in i leken.

* Jag har ett enormt tålamod när det gäller allt förutom datorer. När jag underhåller datorn gör man sig bäst i att hålla sig undan.

* Jag har humor. Men den kan vara rätt torr och barnslig. Roligast är jag när jag skräms.. muahahahahathe geekNär vi var i Thailand förra sommaren så hyrde vi moppe. Jag blev så såld på hela konceptet att jag bokade upp mig för moppekurs när vi kom hem. Nästan på dagen idag så har jag haft moppekörkort i ett år.
Snacka om tönt!

if you wish to know

Lite intressanta och ointressant fakta om mig.

* Jag lärde mig läsa helt själv när jag 4 år.

* Jag lärde mig simma helt själv när jag var 6 år.

* Jag kallade pappas glasögon för läskögon ( vet inte om det var pga att de var tjocka som flaskbottnar eller om det var för att de såg läskiga ut.

* Snorkråka kallade jag för näsotta.

* När jag var i 4-5 års åldern så fick jag för mig att hoppa hopprep med en dunkudde. Det slutade med att jag fällde krokben på mig själv och kraschlandade med hakan först i golvet. Mamma vägrade släppa ut mig från lägenheten med den extremt blåsvarta hakan jag hade i tron om att folk kunde få för sig att mina föräldrar utövade barnaga.

* Jag gjorde en upp och nervänd Madicken. Jag och brorsan tog våra nya plastparaplyer och skulle åka pulka i dem när första snön hade kommit. Slutresultatet var helt sönderrivna paraplyer som vi försökte gömma.

* Min bror har idag symmetriska ärr på vardera ögonbryn. Min skapelse det. I gymnasiet så fick han frågan om det var gängmärken (?!) " Nej det är min storasyster som har slagit mig" Det komiska är att min föräldrar aldrig hajjade att jag var orsaken. Det var inte förrän jag var i 20 års åldern som de fick reda på det. Brorsan är minsann ingen tjallare inte.

* Monster under sängen fanns det gott om. Därför tog jag sats minst en meter från sängen och hoppade upp och la mig. Bara för att monstrena inte skulle få tag i mina ben.

* Jag skrämde livet ur pappa en tidig tidig vintermorgon. Jag hade fått hög feber och skulle be honom om hjälp.  Han satt på muggen och när jag öppnade dörren till toan i min svarta natttröja så såg han bara likbleka lemmar i tomma luften. Då trodde han helt sanningsenligt att han såg ett spöke. Jag kan skratta åt hans min än idag.

Mer konstiga fakta kommer i kontinuerliga uppföljare senare. 

wipe my ass

Seriöst...

Är det inte det värsta man får erfara att sitta på toaletten för nummer 2 och upptäcka att toapapperet är slut? Ännu värre blir det när ingen annan är hemma för att fixa fram en ny rulle!


Sveriges politiker har fått Sveriges befolkning att rösta på Sverigedemokraterna

Tänkte bara skriva av mig lite om Sveriges politik, med anledning av valresultatet.

SD lyckades kamma hem mandat i Riksdagen. Det är oroväckande men knappast förvånande.

De flesta som röstade på SD visar sig vara bosatta i södra Sverige. Kan det kanske vara så att skåningar och blekingar har börjat tröttna på all skit som händer där nere?

Malmö borde utlysa undantagstillsånd med anledning av hur mycket brottsligheten har ökat. Var och varannan vecka läser vi om att människor blir skjutna på öppen gata. Räddningspersonal vågar inte sätta sin fot i Rosengård utan poliseskort. Upplopp sker titt som tätt. Och går någon säker i alla vendettan sker?

Av egen erfarenhet så vet jag att södra Sverige är speciellt utsatt av "öststatsligor" som gör inbrott och skadar samhället.
Flyktingströmmen som har drabbade södra Sverige påverkade samhället väldigt negativt. Brotten ökade och främmande kulturer skrämde många av urinvånarna i småorterna. T ex så avhystes hyresgäster i ett område för att lägenheterna skulle bli flyktingbostäder. Detta hände i en liten kommun på 13 000 invånare. Kommunen tog emot 700 flyktingar. Vad hände?

Butiksinnehavare blev frustrerade över att snatterier ökade och att flyktingar ofta var inblandade i detta. Hyresgästerna som blev avhysta och omplacerade i andra lägenheter kände sig kränkta och rotlösa. Inbrotten ökade. Många av dessa flyktingar acklimatiserade sig inte och levde rövare. Urinvånarna blev väldigt upprörda av situationen. Folk från andra kulturer har i många fall inte samma dygnsrytm som vi och man kunde se stora gäng vara ute och promenera mitt i nätterna, vilket ledde till att invånarna i kommunen kände sig helt plötsligt osäkra och rädda för att vara ute på natten.

Två händelser fick bägaren att rinna över.
* En svensk man blev förälskad i en flyktingkvinna. Han var psykiskt sjuk och hon avvisade honom. De hade kommunikationssvårigheter pga språket och kulturer krockade. Han tog en dag med sig en hagelböss hem till kvinnan och sköt både sig och henne i trappuppgången. Det var helt ofattbart att det hände i den här lilla kommunen.

* Under en festival så utbryter bråk mellan "svenskar" och flyktingar. Anledningen var att en flykting kallade en svensk tjej för hora och storslagsmål blev faktum. En flyktingkille blev nerslagen och skadades så allvarligt att han förblev i koma i flera veckor och har ej blivit återställd utan har men för livet.

Den andra händelsen fick upp ögonen för politikerna och flertalet av flyktingarna förflyttades till en större stad 7 mil utanför kommunen.

Det här var inte den enda kommunen i södra Sverige som tog emot flyktingströmmen och ej heller den enda kommunen som direkt eller indirekt drabbades på ett negativt sett.

Summan av kardemumman: SD har fått stort gehör i södra Sverige pga detta och andra främlingsfientliga åsikter som spätt på det hela. deras starka propaganda och uppmärksamheten kring den har nog manipulerat många väljare.
Sveriges politiker är orsaken till att detta har hänt. Deras flyktingpolitik har pushat på många röstberättigade rakt in i famnen på SD

Sveridemokraterna är ett främlingsfientligt parti, men folkhets är lagbrott i Sverige än så länge, varför deras inofficiella politik inte är uppmärksammad eller ens synlig idag. Men den finns där och vi är dumma om vi inbillar oss annat.true bloodNu ska jag sjunka ner i soffan med filt och en kopp te och kolla på True Blood.

Älskar den serien. Även då den känns lite som en parodi. Mina favoritkraktärer är  Lafayette, Tara och Erik.


cherry treesKörsbärsblom är nästan vackrare än den stundande snön.


comments

Tycker verkligen om när folk kommenterar inläggen. Det känns alltid trevligt när man får tecken på att folk läser ens inlägg. :)


why shoes are a girl´s BFF
Varför skor tillfredställer oss kvinnor på ett sätt män inte kan?

* Du kan slänga bort dem när de inte längre fyller ditt behov...
* Du kan alltid byta till ett annat par när de du har på dig inte passar humöret...
* Du är alltid deras "första" med ett nytt par...
* Du kan byta hej vilt bland utseenden och behov...
* När de börjar gnälla och knarra behöver du bara slänga in dem i garderoben för att få tyst på dem..

Och sist men inte MINST!
* Du behöver inte ljuga... STORLEKEN HAR BETYDELSE!!!


Dali vs. LachapelleKänns det inte lite som att David Lachapelle är Salvador Dalis avkomma med kamera?


RSS 2.0