könsoperationer och kvinnokläder


Visste ni att i Iran får män inte klä sig i kvinnokläder? Då blir de stoppade av sedlighetspolisen.
Det kanske man kan ana sig till, och med tanke på den religiösa grund som både politik och lagar styrs av i Iran så är det ännu lättare att förstå att män i kvinnokläder blir stoppade.

Men hur många vet det här?

I Iran får män klä sig i kvinnokläder om de beslutar sig för genomgå en könsoperation. Bara tanken på att ett så väldigt muslimskt land tillåter könsoperation är motsägelsefull.

Vet ni vad som är än värre motsägelsefullt? Jo att män som bestämmer sig för att opererar om sig till kvinnor får mer än halva operationskostnaden betald av Iranska staten.
När en man har bestämt sig för operera om sig till kvinna och bokat tid och betalt för ingreppet så kan han ansöka om ett särskilt tillstånd för att bära kvinnokläder fram till operationen. Efter operationen behövs inget tillstånd för då är han kvinna, vilket dessutom kön på födelseattesten ändras till.

Tanken på hur många män i Iran som opererar om sig till kvinnor för att de känner sig tvungna är skrämmande. Det känner sig tvingade till ingreppet för att få lov att bära kvinnokläder.

Min fundering är..... varför vilja bära kvinnokläder i ett land där kvinnor måste skyla sig?Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0