snabb äppeldessert
Så här på hösten är det ju alltid mysigt att smaska på en äppelpaj. Jag har dock inte alltid ro att vänta på att pajen ska bli klar. Den här desserten påminner lite om äppelpaj men tar 10-15 min att få klar.
För 2 personer.
Skala och klyfta ett stort äpple. Värm upp en liten klick smör i en kastrull och häll ner äppelklyftorna. Häll i 1-2 msk socker och 2 msk kanel. Låt äpplena karamelliseras till de blir mjuka och glansiga.
I en annan kastrull smälter du 2 msk smör. Häll sedan i 1 dl ströbröd, 0,5 dl socker och 2 tsk kanel. Värm blandningen under omrörning tills det fått en gyllene färg och det börjar "kaka ihop" sig.
Ta ett stort glas (eller liten skål) och lägg i äppelklyftorna. Spara några för dekor. Häll över ströbrödsblandningen och häll sedan försiktigt ner lättvispad vaniljvisp i glaset. Toppa med de sparade äppelklyftorna.
Tips! Byt ut kanel mot kardemumma och socker mot råsocker.
Kommentarer
Postat av: Daniel
ojoj så gött - måste testa!
Trackback