supersticious or plain ignorant

Jag döljer inte att jag är vidskeplig. Jag är extremt vidskeplig och tror stenhårt på gammalt skrock som t ex att inte lägga nycklarna på bordet och det betyder otur att se en svart katt gå över vägen. Tvi tvi tvi, må min lycka stå mig bi.



Jag blir upprörd när folk lämnar toalocket uppe för det flödar dålig energi från toan. Grön färg är harmonisk men för mycket grönt drar till sig onda andar och anden i glaset ska vi inte ens nämna.

Men det är en sak som jag vägrar göra. Jag läser aldrig horoskop. Förr gjorde jag det jämt, men jag anser att när vi läser horoskop så styr vi vårt öde i den riktning som horoskopet visar. Oftast så är de dagliga horoskopet väldigt generella och tanken på att samma sak skulle hända alla utav samma stjärntecken är ju ganska hiskelig.
Står det t ex att idag så kommer något bra att hända mig på arbetet så har jag det i bakhuvudet när något bra inträffar. Jag associerar det till mitt dagliga horoskop och tänker inte på att bra saker kanske inträffar varje dag jag jobbar. Nästa dag kanske det står att jag ska förhandla med min chef i ett ämne som berör mig och med lyckad utgång. Nog fan går jag och löneförhandlar direkt då. Men i själva verket så kanske det var en omorganisation vi skulle ha förhandlat om om jag hade genomlidit dagen utan att agera på egen hand. I slutändan såvänder sig chefen till min kollega i det senare ämnet för att jag framstår som en girig jävel som bara kommer att kräva mer i lön om han frågar mig om något.

Risken att man styrs av sina dagliga horoskop är ganska stor om man är lite naiv. Är ödet verkligen ödet eller är det en slump som inträffar pga den väg vi valt?

För många år sedan så gick jag på skoj till en zigenarkvinna och spådde mig. Hon sa att jag skulle behöva välja mellan 2 jobb, det ena skulle innebära mycket kontakt med människor och det andra skulle generera mycket pengar. Hon sa att jag borde välja det som genererar mycket pengar för genom det andra skulle jag inte få mycket i plånboken. Hur såg min situation ut då?

Jo.. jag hade faktiskt 2 jobberbjudanden. Det ena var som nattvandrare på Lugna gatan med försörjningsstöd under utbildningen och sedan en inte så hög lön och det andra var som telefonförsäljare med garantilön och provision. Hur blev det sen?

Med anledning av vad zigenarkvinnan hade sagt så kopplade jag ihop Lugna gatan med jobbet som innebar kontakt med massa människor och försäljar jobbet var det som jag skulle tjäna pengar på.

Jag tog jobbet som telefonförsäljare. Jag tjänade inte en spänn. I 2 veckor satt jag och ringde 200 samtal om dagen och lyckades inte sälja någonting.Jag hade extremt mycket kontakt med människor via telefon. Hade jag valt jobbet på Lugna gatan så hade jag åtminstonde haft tillräckligt med pengar att leva av. 

Se så det kan bli!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0